NewlyBornNursery

Hvordan og hvorfor?

Det kan være rigtig svært at vælge første gang man vil invistere i en reborn. Der er mange dygtige kunstner og mindst lige så mange knap så dygtige. Samtidigt er der STOR forskel på de materialer der bruges for at lave en reborn dukke. På billeder kan man næsten få alt til at fremstå som utroligt smukt og det er da også her det tit går galt for førstegangs køberen. Du ser flotte billeder af en dukke der næsten ligner en rigtig baby og du bliver glad når du ser prisen, for " den er jo slet ikke så dyr, som mange af de andre du har kigget på", og så er det fristende at købe her. Men ofte vil du blive skuffet når du får din reborn hjem. Farverne ligner slet ikke dem på billederne og håret.....det ligner en høstak og er tørt og føles som polyester når du rører ved det. Når du så frisere din reborn og ser at der falder en masse hår af, så skal du kigge på dukkens hovede und, der vil du finde årsagen til det....der er lavet af syntetisk fremstillet hår og koster ikke mange kroner at købe. Når du så kigger på det hul hvor håret er stukket ind i hovedbunden, vil du se at der er stor forskel på hvor manget/meget hår der er i hvert "hul". Det er meget hurtigt at roote (sætte hår på) med det syntetiske hår og en nål der tager rigtig mange hår med hver gang man stikker ned i vinylen, på den måde bliver man færdig med at roote efter ganske få timer, og det ses ikke altid på billederne, for når håret dækker som ofte hullerne og det ser ud som om at din nye dukke har masser af hår. Da der sidder mange hår i hvert indstik, vil flere af dem selvfølgelig ryge ud, da hullet jo er meget stort i forhold til håret. Det syntetiske hår har MEGET nemt ved at filtre. Enten når det bliver støvet eller ved påklædning eller brug af hat. Her vil du hurtigt få mange bare pletter på din reborn pga af det ringe hår. 

På den måde kan kan man jo nemt sælge en reborn for 2000 kr eller mere, men du får absolut også hvad du betaler for. Jeg vil gerne give dig en sammenligning med de dyrere materialer. 

Her ser du et billede af det dyre hår som IKKE er syntetisk, men stammer fra første afklipning af en special ged der lever i Canada. Efter klipningen skal mohairen rengøres og farves. Herefter skylles det Rigtig mange gange med balsam. Sådan en mohair koster 750 kr for 14 gr...plus fragt fra Canada...rigtig mange penge, men forskellen både ses og føles. Se billederne herunder.

Her er alt håret det gode/dyre hår. Nedenunder ser du nålen som håret stikkes fast med

Øverst: det ægte mohair fra Canadisk ged. Nederst: det kunstig fremstillet mohair. Man ser straks forskellen, ikk?

Her kan du se hvordan håret stikkes i vinylen. Max et eller to hår i et indstik

Venstre: rootet med gid mohair. Højre: rootet med syntetisk mohair.

Der findes mange mange forskellige slags maling som kan bruges til at male på vinyl med. Dog skal det være en maling som kan være permanent. Jeg bruger Genesis Heat Set maling, det har jeg brugt i de 12 år jeg har lavet reborn og selv om der er kommet flere nye maling til, ja så vil jeg altså helst bruge den jeg ved hvordan den skal bruges. Jeg har ikke prøvet nogle af de andre maling, så dem kan jeg ikke udtale mig om, men jeg kan ihvertifald fortælle om den jeg bruger😄 GSH blandet med en fortyndingsmiddel indtil det er næsten helt gennemsigtigt. Hver gang der er malet et "lag" skal det varmebehandlet for at blive permanent. Det foregår i ovnen ved 130 grader i 8 minutter. Når en artist skriver at hun har malet måske 20 lag, så er det altså rigtigt, selv om det kan lyde helt vanvittigt. Men kun ved at male rigtig rigtig mange tynde lag, kan man lave en effekt der ligner rigtig "hud". Især fordi der også skal males små vener, der skal males skygger og flere/mange forskellige nyancer af flere farver. KUN ved at male med det helt tynde maling kommer denne effekt frem. Igen er der nogle artister der vælger den nemme vej og maler med en maling der næsten ikke er fortyndet, på den måde kan de få læber og kinder farvet røde. Men på den måde kan man ligeså godt købe en newborn i legetøjsbutikken, for de ser lige sådan ud. Igen, KUN ved mange mange lag, kan der opstå den effekt som til forveksling ligner ægte hud. Og den fremgangsmåde fortæller jo lidt om hvor ang fremstillings processen er. Så male arbejdet og rooting af håret, når det skal gøres på en ordenligt måde, kommer meget nemt til at tage ligeså lang tid som en almindelig arbejdsuge på 38 timer...

Du kan nederst på siden se forskellen på dukkekittet får og efter mit arbejde

Når en artist køber et dukkekit, er disse dele dyrere end den dyreste dukke i legetøjsbutikken, og så er vinylen ikke engang malet eller samlet! Utroligt at det skal være så dyrt, men der sidder dygtige sculpture ude i verden og udelukkende fremstiller prototypen i ler. De bruger også mange timer på deres arbejde for at få det til at ligne mest muligt. Først derefter bliver delene fremstillet på fabrikken. Mange af disse dukkekit laves i et begrænset oplag, og bliver derfor ikke bare "spytter" ud fra en maskine i flere tusinde dele. Det er også en lang og fordyrende proces, så derfor skal sculpturen selvfølgelig også tjene på det. Men så har nogle artister (reborn) der har fundet et smuthul.... De køber dukkekit fra Kina hvor de små kineserne har set muligheden for at tjene penge på andre folks arbejde, også kaldet Kopi dukker.

KOPIDUKKER.

Disse dukke kosten kun halv pris, så reborn artisten (altså hende med den manglende samvittighed) ser muligheden for at tjene sine penge nemt.

Billig dukkekit + billige materialer + genvejen med malerarbejdet og rooting = EN SJÆLDEN KØN REBORN. 

Samtidigt ved du ikke om du eller evt dine større børn holder på en vinyldele der kræftfremkaldende  eller giver allergisk reaktion! Du ganske simpelt ikke vide disse ting Hvis ikke du får at vide hvad du skal kigge efter. Det vil jeg gerne fortælle dig, så du ved at du har købt en ægte reborn der er lavet af materialer som du kan lade dit barn sutte på (ikke at du skal😄) uden at dit barn bliver syg af det. Og ikke mindst, en større sandsynlighed for en MEGET Smukkere reborn som du og andre muligvis kan forveksle med en ægte baby.

En ægte reborn dukke har enten navn præget i nakken eller et certifikat fra sculpturen. Der kan også være begge dele. Men mindst én af delene skal være til stede for at være helt sikker på at du har købt en ægte reborn.

DERFOR KOSTER EN REBORNDUKKE DET DEN GØR. Og helt ærligt, 30/38 timers arbejde PLUS materialer, så kan du selv lave dit regnestykke. Ville du arbejde for den løn? Jeg kan fortælle hvorfor jeg gør. Jeg ELSKER at lave dukkerne. Fremstilling af disse dukker har gjort at jeg ikke har mistet forstanden, efter jeg gik fra et aktivt liv som selvstændig og ejer af et over 100 år gammel hus som hele tiden kalder på vedligeholdelse,samt mindre børn til et liv med kroniske smerter og indtag af store mængder medicin med dumme grimme bivirkninger, så jeg er førtidspensionist.

Men min glæde ved disse dukker er lige så stor idag, hvis ikke større.

Og som bonus har denne hobby givet mig glæden ved at møde nogle super dejlige mennesker, jeg kan især berette om et venskab med en helt speciel kvinde som står mit hjerte meget nært. Vi har fulgt hinanden gennem tykt og tyndt de sidste 12 år og Selv om kontakten ikke er så ofte som tidligere og til trods for at vi aldrig har mødtes, så ved jeg, at vi begge ALTID vil stå for noget helt specielt for hinanden og aldrig glemme hinanden. ❤️ er til dig derude, du ved hvem du er. TAK FOR DIG❤️

Jeg håbner at jeg via denne side har givet dig som førstegangs køber Forståelse for denne reborn verden. Og til sidst vil jeg gerne fortælle dig at "du er ikke alene" der er mange, I alle aldre, der har/samler på reborns. Og det er ikke "småskører" kvinder i overgangsalderen, eller folk der tror at det er en baby.

Som reference til hvem der køber disse dukker kan jeg fortælle at jeg har solgt dukker til

Jordemødre (til undervisning) 

Psykisk syge der godt ved at de ikke er istand til at have børn, men som stadig har brug for at komme af med deres moderinstinkt, som de fleste kvinder er født med.

Forældre der har købt dem til deres autistiske børn.

Demente som ikke kan finde ro,  får en helt anden to når de får en reborn dukke i armene. (Istedet for en mekanisk sæl som blinker med øjnene og siger "lyde"?)

Børnetøj butikker 

Håndarbejds kvinder som har haft brug for en "model" til deres fremstillet tøj.

Og så dem som "bare syntes de er så søde"

SÅ DU ER IKKE ALENE❤️